Gamend leren over het spoor

Nieuws

6 oktober 2017

Wat maakt het Nederlandse spoor zo uniek ten opzichte van andere landen? Dat kun je vanaf 11 oktober zelf uitzoeken via een unieke (gratis) online cursus die is ontwikkeld door de TU Delft. ProRail is erg enthousiast en wenst alle deelnemers heel veel succes!

Bekijk: Railway Engineering: An Integral Approach – Course Introduction

Zes thema's

De Engelstalige cursus is verdeeld in zes thema's.  De studiebelasting is ongeveer 4 á 5 uur per week. De onderwerpen zijn:

  • Week 1: Track systems, vehicle types and track/train interaction;
  • Week 2: User experience, railway stations, people flow and impact on environment;
  • Week 3: Timetabling, real time traffic management and track capacity;
  • Week 4: Disturbances and the technology complexity behind them;
  • Week 5: Monitoring and maintenance techniques and decision making;
  • Week 6: Current developments, future designs and special systems.

Serious Game

Tijdens de cursus wordt de Nederlandse situatie vergeleken met netwerken in andere landen. Het studiemateriaal is visueel opgezet met 'interactive images', animaties en mini-colleges. Mensen van over de gehele wereld kunnen gratis meedoen, waardoor er al inschrijvingen zijn uit meer dan 100 landen. Daarnaast wordt er gewerkt met een Serious Game. Hierin worden de cursisten uitgedaagd hun eigen spoornetwerk te bouwen, operationeel te maken en te onderhouden.

Gouden Reiger

Alleen al bij het bekijken van de promotiefilm word je enthousiast over de techniek achter het spoor. De bovenstaande video won vorige week nog een Gouden Reiger op het Nederlands Filmfestival in Utrecht. Volgens de jury is de film: “eigentijds en verleidelijk, waarbij de mooie technieken en de James Bond-achtige sfeer ervoor zorgen dat je blijft kijken.”

Aanmelden

Ook meer weten over de complexe techniek achter je treinreis in Nederland? Aanmelden kan via het internationale MOOC-platform edX

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers