Gestrande LPG-wagon in Breda komend weekend gerepareerd

In het weekend van 11 juni wordt de LPG-wagon, die tijdelijk op een veilige plek op het emplacement bij Breda is geparkeerd, gerepareerd. De herstelwerkzaamheden worden in de nacht van zaterdag op zondag uitgevoerd. De werkzaamheden vinden plaats in nauwe samenwerking met vervoerder, Veiligheidsregio Midden- West-Brabant en gemeente Breda.
Werknemer controleert goederentrein

Er bleek een defect aan het onderstel te zijn ontstaan waardoor de wagon niet verder kon rijden. Daarom besloot de vervoerder, in overleg met ProRail, om de wagon tijdelijk te parkeren op het emplacement te Breda

herstelwerkzaamheden

In de nacht van zaterdag op zondag worden de assen van de wagon vervangen. Op zaterdag 11 juni om 12 uur ’s middags start de voorbereiding van het herstelwerk. Er worden twee grote hijskranen geplaatst op de busbaan die langs het spoor loopt. De wagon wordt door beide kranen 1 meter omhoog gehesen. Vervolgens worden nieuwe assen gemonteerd en wordt de trein weer op het spoor gezet. Na de reparatie kan de wagon alsnog naar de eindbestemming rijden. Naar verwachting is het herstelwerk zondagochtend rond 11.00 uur gereed. Nadat de wagon is gerepareerd, worden de twee grote hijskranen weer weggehaald.

treinverkeer

Het treinverkeer wordt tijdens de werkzaamheden aan de wagon stilgelegd. Dat betekent dat er tussen zondagnacht 02.30 uur en zondagochtend 11.00 uur geen treinverkeer mogelijk is tussen Breda en Gilze Rijen. Check de reisplanner van je vervoerder voor actueel reisinformatie.

 

 

 

 

 

Gepubliceerd op