Getekend voor nieuw station Driebergen-Zeist

Station Driebergen-Zeist is een bijzonder station en ligt te midden van prachtige parken en landgoederen. Tegelijkertijd is de verkeerssituatie eromheen een knelpunt; autoverkeer moet lang wachten voor de overweg en er is een tekort aan fietsstallingen en parkeerplekken. Het stationsgebied wordt daarom volledig vernieuwd. Dinsdag is de overeenkomst getekend, dus we kunnen van start!

Nieuw stationsgebied

De provincie Utrecht, gemeente Zeist, gemeente Utrechtse Heuvelrug en ProRail tekenden op 28 april de realisatie-overeenkomst voor het nieuwe Station Driebergen-Zeist. Een belangrijk moment voor dit project. ProRail gaat het nieuwe station bouwen en het omliggende wegennetwerk aanpassen. In 2016 beginnen we met de uitvoering. Op deze animatie kun je zien hoe het wordt.

Op naar 2020

Alles wordt vernieuwd bij station Driebergen-Zeist. Er komt een nieuw station met een ondergronds stationsplein, een nieuw busstation, een nieuwe parkeergarage en een nieuwe fietsenstalling. Bovendien breiden we de sporen uit van drie naar vier, zodat Intercity's de Sprinters kunnen inhalen. Autoverkeer zal veel baat hebben bij de tunnel onder het spoor door, zodat het wachten voor de spoorwegovergang tot het verleden behoort. In 2020 is het klaar.  
Gepubliceerd op