Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Herstelwerkzaamheden Moerdijkbrug op schema

Nieuws

14 april 2016

De herstelwerkzaamheden aan het spoor op de Moerdijkbrug lopen op schema. Het spoor wordt over een lengte van 290 meter preventief vervangen. Dit is intensief werk, omdat het spoor handmatig vervangen en vastgelegd moet worden. Tijdens de werkzaamheden rijden geen treinen. Reizigers kunnen gebruik maken van bussen of omreisroutes. Op het naastgelegen spoor rijdt de HSL-trein wel.

Drie dagen herstel nodig

Op de Moerdijkbrug ligt het spoor niet vast in een zogenoemd ballastbed, maar is het spoor ingegoten. Om het spoor vast te leggen wordt gebruik gemaakt van Edilon. Dat is een soort hoogwaardige lijm. Deze lijm moet een tijd uitharden, voordat de treinen er weer over heen kunnen rijden. Dat is de reden dat ProRail drie dagen nodig heeft voor de herstelwerkzaamheden. Vrijdagnacht moeten de werkzaamheden gereed zijn.

Reizigers en omgeving

Voor de reizigers is alternatief vervoer geregeld. Samen met ProRail deelt NS op de stations in Zwijndrecht, Lage Zwaluwe en Dordrecht van ’s morgens zeven tot ’s avonds zeven koffie en thee en croissants uit.

Reisplanner

Reis je op het traject tussen Dordrecht en Lage Zwaluwe check dan voor vertrek de laatste reisinformatie op je reisplanner. ProRail betreurt de overlast voor NS, goederenvervoerders en hun klanten.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers