Hoera, honderd stagiairs bij ProRail

Op de valreep een mooie mijlpaal bij ProRail: er zijn in 2017 al honderd stagiairs bij ons gestart. Moira Lanters is het honderdste talent en werd extra feestelijk welkom geheten.

Kicken!

Moira, stagiaire bij de afdeling Juridische Zaken, kwam tijdens de masterclass bouwrecht in aanraking met ProRail:“Ik koos voor ProRail omdat ik op zoek ben naar manieren om met mijn carrière bij te dragen aan een duurzame toekomst. Ik reis bovendien erg graag met de trein en was nieuwsgierig naar wat er allemaal bij komt kijken”. Ze vindt het fijn dat ze zo wordt vrijgelaten tijdens haar stage: "Ik ging laatst mee naar een overleg met NS en een gemeente over een samenwerking bij de ontwikkeling en verbouwing van een stationsgebied. Best kicken dat ik daarover mag meedenken."  

Ambassadeurs 

Samen met 28 stage-ambassadeurs is ProRail erin geslaagd de mijlpaal van 100 actieve stagiairs in 2017 te behalen. En dat is een mooie verbeterslag ten opzichte van voorgaande jaren: in 2016 liepen 72 studenten stage bij ProRail, in 2015 waren dit er 68. De ambassadeurs spelen hierin een belangrijke rol. Zij coördineren de stageplekken en inventariseren de behoeften aan specifieke profielen van studenten die in de toekomst belangrijk zijn.   

Zoektocht gaat door

Onze recruiters en ambassadeurs blijven ook de laatste dagen van dit jaar en in 2018 zoeken naar jong talent. Wil jij werkervaring opdoen in een boeiende organisatie? Volledig meedoen en je mening geven? Onze processen analyseren en optimaliseren? Kijk dan eens op werkenbijprorail.nl/stages. We zoeken onder andere (afstudeer)stagiairs ICT, techniek en werktuigbouwkunde, en je kunt een open sollicitatie sturen voor een meewerkstage.

Gepubliceerd op