Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Kamerbrief positionering ProRail

Nieuws

24 oktober 2016

Staatssecretaris Sharon Dijksma van Infrastructuur en Milieu (IenM) heeft vandaag een brief naar de Tweede Kamer gestuurd, waarin zij de stand van zaken weergeeft rondom de positionering van ProRail binnen de spoorsector. Het besluit volgt mogelijk eind dit jaar.

Bij de Kamerbrief zijn een analyse (werkdocument) van IenM en onderzoeksrapporten gestuurd. Binnenkort kunnen Kamerleden reageren op de plannen van Dijksma.

Lees de vandaag verstuurde Kamerstukken hier: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2016/10/24/voorlopige-conclusie-positionering-prorail

Majeure ingreep

Een besluit tot de omvorming van ProRail is een verantwoordelijkheid van de staatssecretaris en de politiek. De raad van bestuur van ProRail blijft van mening dat dit een majeure ingreep betreft die goed afgewogen moet worden.

ProRail heeft zelf advocatenkantoor Stibbe gevraagd een juridische analyse te maken. Dat hebben we gedaan omdat we ook zelf inzichtelijk willen krijgen wat de gevolgen van dit besluit zijn voor reizigers en verladers, onze stakeholders én de medewerkers van ProRail. Lees de analyse hier: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/rapporten/2016/10/24/bijlage-5-stibbe-juridische-analyse-van-diverse-mogelijke-organisatievormen-van-prorail

Goede stappen vooruit

Met de komst van onze nieuwe directie maken we de laatste jaren goede stappen vooruit. We hebben in 2015 alle doelstellingen gehaald die we met het ministerie van Infrastructuur en Milieu hebben afgesproken. Bijna 90 procent van de treinen op het hoofdrailnet reed op tijd, het aandeel technische storingen daalde en er is minder door rood gereden op het spoor.

Hoe wordt ProRail nu aangestuurd?

ProRail is op dit moment een staatsdeelneming. Een BV waarvan de aandelen voor 100% in handen zijn van de staat (ministerie van IenM). In 2015 heeft ProRail een nieuwe beheerconcessie gekregen. Weten hoe ProRail nu wordt aangestuurd door het ministerie van IenM? Lees het bericht: Veelgestelde vraag: Hoe wordt ProRail aangestuurd?

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers