"Kan ik u helpen?"

Dit is Johan Shewdat. Als perronbegeleider staat hij bijna iedere dag op station Bilthoven om reizigers te helpen. ProRail is hier druk bezig met de vernieuwing van het station en het stationsgebied. Een helpende hand op de trap of een goed advies van Johan is dan vaak een welkome service.

Kan ik u helpen?

Bilthoven op de schop

Het stationsgebied rond Bilthoven wordt compleet vernieuwd. Waar auto's, fietsers en voetgangers voorheen allemaal over één overweg bij het station moesten, komen er nu twee tunnels: één bij het station voor fietsers en wandelaars en één - een eindje verderop - voor auto's. Het oversteken van het spoor wordt hierdoor een stuk veiliger.

Bilthoven bouwt

De bouw van de twee onderdoorgangen is onderdeel van het project Bilthoven Bouwt. In de periode 2011-2018 wordt het centrum van Bilthoven gemoderniseerd en wordt het spoor op twee plaatsen ondertunneld. Dat is nodig om de veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid in en rond het centrum te verbeteren. Er is behoefte aan meer winkels en voorzieningen, de bereikbaarheid moet worden verbeterd en de kwaliteit van de openbare ruimte heeft een impuls nodig

Gepubliceerd op