Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Kijk mee met sloop van oude Botlekbrug

Nieuws

6 oktober 2017

Het is 850 ton zwaar, 60 meter lang, 23 meter breed en het gaat zondag een stukje varen. Rara wat is het? Antwoord: het val van de oude Botlekbrug in Rotterdam. Aannemer A-lanes verwijdert dit beweegbare brugdeel dat schepen doorlaat in opdracht van Rijkswaterstaat, in samenwerking met ProRail. De oude brug wordt de komende maanden in zijn geheel verwijderd.

Volg het via de webcam

Wie de demontage van de Botlekbrug van dichtbij wil meemaken kan zondagmiddag 8 oktober tussen 13:00 en 14:00 uur live meekijken via de webcam. Het is overigens niet verstandig om zelf bij het uithijsen van het brugdeel te komen kijken. De kans is groot dat het pijpenstelen regent, maar belangrijker nog: vanwege de veiligheid is de omgeving afgezet. Schenk dus een kopje koffie in, koekje d'r bij en kijken maar.



Tip: Kijk je via een smartphone? Houd deze dan horizontaal voor volledig beeld of beweeg de pagina in verticale stand naar links.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers