Kijk mee: Spoorbrug Utrecht gaat aan de wandel

Nieuws

15 november 2017

Vrijdag 17 november gaan we de nieuwe spoorbrug in beweging brengen. In drie dagen tijd komt hij precies op zijn plaats te liggen, tussen twee bestaande bruggen in. Je kunt deze spannende operatie volgen vanaf je bank!

Webcamera's

Er staan permanent twee camera's op de nieuwe spoorbrug gericht. Het transport en de plaatsing zijn dus live te volgen. Het gaat weliswaar stapsvoets, maar toch. Eén camera staat op het dak van Pathé Cinemec in Leidsche Rijn en één camera staat aan de andere kant van het Amsterdam-Rijnkanaal.

Vrijdag legt de brug over een speciale weg zo'n 800 meter af, op transportwagens met 640 wielen. Zaterdag komt de brug om 10 uur 's ochtends in beweging en maakt hij een draai over de Vleutensebaan. Hij staat in de nacht van zaterdag op zondag klaar bij het Amsterdam-Rijnkanaal. Op zondagochtend vroeg, om 05:00 uur, gaat de brug via pontons naar de overkant. Natuurlijk zorgen we ook voor verlichting.

Hoe gaan we dat doen?

Wil je weten hoe de brug precies wordt getransporteerd? Kijk dan de volgende animatie.

Spoorverdubbeling Utrecht Centraal - Utrecht Leidsche Rijn

Om de groei van het treinverkeer mogelijk te maken, werkt ProRail aan de verdubbeling van het spoor tussen de stations Utrecht Centraal en Leidsche Rijn. Hiermee krijgt ook het laatste stuk spoor tussen Utrecht en Woerden vier sporen.

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers