Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Klimwand tegen spoorviaduct in Schiedam

Nieuws

9 mei 2019

Wie eens een spoorviaduct wil beklimmen zonder in de kraag te worden gegrepen door onze incidentenbestrijders kan vanaf donderdag 9 mei terecht in Schiedam. ProRail heeft er samen met de gemeente Schiedam een boulderwand aangelegd.

Boulderen is het klimmen van korte routes op klimwanden die zo hoog zijn dat je er nog kunt afspringen. De wand is aangelegd bij het spoorviaduct in het verlengde van de Delflandseweg. Het is de eerste grote, gratis toegankelijke boulderwand in Nederland.

Vijf klimroutes

De boulderwand beschikt over vijf klimroutes, waaronder een kindercircuit en een route voor experts. De totale klimoppervlakte beslaat 228 vierkante meter, waarop 675 klimgrepen zijn aangebracht.

Duurzaam

De wand heeft een valdempende ondergrond, speciale verlichting en is gemaakt van gerecycled kunststof. De boulderwand is vanaf 9 mei gratis toegankelijk. Instructieborden ter plaatse geven informatie over hoe sporters veilig kunnen boulderen. De wand is aangelegd door Vertigo Climbing Structures & Equipment.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers