Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Laatste loodjes station Harderwijk

Nieuws

9 september 2016

Wat een prachtig feest in Breda bij de opening van het nieuwe station! Vrijdag 16 september vieren we het volgende feest: Harderwijk is dan aan de beurt. De laatste loodjes voor de opening hierbij in beeld.

De laatste dagen komen veel werkzaamheden bij elkaar en is het een behoorlijke puzzel om iedereen genoeg ruimte te geven om het werk uit te voeren. Wat zijn we nog aan het doen? De balustrades van de fiets- en loopbruggen worden gemonteerd, het asfalt wordt aangebracht en de verlichting geplaatst en aangesloten. Ook in de fietsenstalling worden de balustrades aangebracht en de laatste glasplaten gemonteerd.

Botterbank

In de tussentijd wordt in de loods bij de botterwerf de laatste hand gelegd aan de afwerking van de botterbank die onder de luifel van het stationsgebouw zal worden geplaatst. Het zal een behoorlijk staaltje stuurmanskunst vragen van de chauffeur die de bank in 2 delen komt brengen, begin volgende week. Het straatwerk met Portugees graniet wordt grotendeels afgemaakt. Na de opening op 16 september wordt het oude stationsgebouw gesloopt en het nieuwe busstation aangelegd. Pas eind 2016 zal al het Portugees Graniet op zijn plek liggen.

Samenwerking

ProRail werkt samen de gemeente Harderwijk en de NS aan Stationsomgeving Harderwijk(link is external). Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Infrastructuur Milieu en de provincie Gelderland.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers