Met de auto dwars door het station in Breda

Sinds gisteren is het mogelijk in Breda: met je auto door het nieuwe station rijden naar het parkeerdek boven de sporen. Op het dak heb je niet alleen een prachtig uitzicht over de stad, maar is ook plaats voor ruim 400 auto's. En dat worden er nog meer als het station, dat wordt gebouwd in opdracht van NS, ProRail en de gemeente Breda, najaar 2016 helemaal af is.

Nieuwe parkeerplaats Breda Centraal

Breda is het eerste station in Nederland waar mensen recht boven de perrons hun auto kunnen parkeren. Vanaf het nieuwe parkeerdek zijn mensen met de trap of de lift binnen een paar minuten op het perron om hun reis te vervolgen met trein of de bus. Als ook de zuidzijde van het nieuwe station gereed is, wordt het parkeerdek uitgebreid met nog eens 300 parkeerplaatsen. Het parkeerdek dat er tegelijkertijd voor zorgt dat mensen droog staan te wachten, verbindt de noord- en zuidzijde van het nieuwe station met elkaar.

Bouw nieuwe station

In Breda wordt een nieuw station gebouwd, omdat het oude station niet meer voldeed aan het groeiend aantal reizigers. In september heeft de bouw van het nieuwe station zich grotendeels verplaatst van de noord- naar de zuidkant. Nadat het oude stations- en busgebouw zijn gesloopt, is men hier gestart met het bouwrijp maken van het terrein. In december gingen de eerste palen de grond in. Op dit moment wordt aan de kant van het Apollo hotel gewerkt aan de fundatie.


 

Gepubliceerd op