Nederland krijgt hoog bezoek

Nederland is in rep en roer. Ongeveer 58 wereldleiders, 5.000 delegatieleden en 3.000 journalisten komen aanstaande maandag en dinsdag naar Den Haag voor de Nuclear Security Summit. De wereldleiders worden vanaf Schiphol en hotels met de auto vervoerd. Weggebruikers tussen Amsterdam en Den Haag moeten die dagen daarom rekening houden met zeer ernstige hinder. We verwachten dan ook dat er meer mensen met de trein zullen reizen. Het is die dagen dus extra belangrijk dat men op het spoor kan vertrouwen. Daar zetten we ons 100% voor in. Toch blijven het spannende dagen.
Nuclear Security Summit

Spannende dagen

De hele spoorsector staat op scherp. We zetten alles op alles om treinreizigers zo goed mogelijk te vervoeren. Toch blijven het spannende dagen met een belangrijke taak voor het spoor: alle (extra) reizigers zonder grote verstoringen naar hun bestemming brengen. Als spoorbeheerder zorgen we er dan ook voor dat het spoor en de stations zo goed mogelijk klaar zijn voor de reizigersstroom maandag en dinsdag.

Maatregelen

Zo stoppen we even met onze bouwprojecten en het werk aan het spoor voor een goede doorstroming van het treinverkeer. Vanuit diverse verkeersleidingsposten werken we met man en macht om het treinverkeer in goede banen te leiden. Op verschillende plekken staan storingsploegen langs het spoor om defecten zo snel mogelijk te herstellen. Gestrande treinen kunnen snel worden weggesleept door diesellocs die op tactische plekken klaarstaan. En onze boa's staan op verschillende stations om op de veiligheid van reizigers te letten.

Advies

Kortom: iedereen staat op scherp om er twee bijzondere en veilige dagen van te maken in Nederland. In lijn met het advies van de Rijksoverheid adviseert NS om deze dagen indien mogelijk niet naar dit deel van de Randstad te reizen, en anders zoveel mogelijk buiten de spits. Ga je toch met de trein, dan is het raadzaam om voor vertrek de NS-reisplanner te raadplegen op www.ns.nl.

Gepubliceerd op