Nieuwe fietsenstalling Jaarbeursplein Utrecht geopend

Fietsen op het Jaarbeursplein in Utrecht willen sinds gisterochtend nooit meer anders: stallen in de nieuwe fietsenstalling. Er is plek voor 4200 fietsen, het is er veilig en droog en je fiets kan dag en nacht opgepikt worden. Bovendien ook genot voor de fietsers zelf: de eerste 24 uur staat je fiets er gratis en bij het parkeren staat bij iedere rij aangegeven hoeveel plaats er nog in de rekken is. Bekijk hier de eerste beelden van de stalling.

Nieuwe fietsenstalling Jaarbeursplein Utrecht

Samen met de gemeente Utrecht en NS hebben we deze stalling gerealiseerd en gaan we 'm nu ook beheren. Het is een pilot van twee jaar, waarin we samen zorgen voor een bereikbaar en toegankelijk station met aantrekkelijke, veilige en beter benutte fietsenstallingen.

Ruimte voor de fiets

40% van de dagelijkse 1,2 miljoen treinreizigers komt op de fiets naar het station. Zodra je op het station aankomt is het handig als er voldoende plek is om je fiets te stallen. ProRail maakt daarom ruimte met nieuwe fietsenstallingen maar ook door bestaande fietsenstallingen op stations uit te breiden. ProRail, NS en gemeenten werken daarin nauw samen. Sinds 2000 hebben we op bijna 400 stations ruim 300.000 fietsplaatsen nieuw gebouwd en gemoderniseerd. Tientallen bewaakte stallingen zijn vernieuwd en uitgebreid, met bijvoorbeeld nieuwe verdiepingen.


Je fiets wil nooit meer anders

Gepubliceerd op