Nieuwe spooroverbouwing Zaandam kan van start

Nieuws

23 januari 2018

Het centrum van Zaandam krijgt een nieuwe, veilige route voor wandelaars en fietsers óver het spoor. ProRail, NS Stations en de gemeente Zaanstad selecteerden onlangs een aannemer: Hegeman Bouw & Infra. Die gaat in maart al aan de slag.

Zaanse stijl

De spooroverbouwing is vormgegeven in de typisch Zaanse stijl, een ontwerp van Nunc Architecten. Met de nieuwe route ontstaat een veilige en snelle verbinding tussen oost en west. Het station is straks ook een prettig verblijfsgebied met nieuwe winkeltjes en een gemoderniseerde stationshal. Er komt ook een fietsenstalling met plek voor circa 1300 fietsen.

Planning

In maart 2018 starten de voorbereidende werkzaamheden. Medio 2019 kunnen fietsers en wandelaars van de nieuwe route over het spoor gebruik maken en is de fietsenstalling klaar. Vervolgens start de reconstructie van de stationshal en de realisatie van de nieuwe winkels. Eind 2019 is het hele project klaar.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers