Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het treinverkeer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in het openbaar vervoer moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Oh, wat wordt het mooi op Utrecht Centraal

Nieuws

31 augustus 2016

De nieuwe stationshal in Utrecht nadert zijn voltooiing. Voor de feestelijke opening moeten er nog wel een paar dingen gebeuren...

Komend weekend plaatsing trap

Zo plaatst ProRail in het weekend van 3 en 4 september in het midden van de hal een brede trap naar de horecagelegenheden op de vide. Even netjes afwerken en dan wordt de trap in oktober in gebruik genomen. Je kunt dan als een ster de trap afdalen naar de hal. Naar boven kan natuurlijk ook!

Puntjes op de i

Verder werken we door aan de afwerking en inrichting van winkels en andere reizigersvoorzieningen. Hier en daar wordt nog aan de vloer gewerkt, aan een roltrap of een lift. Zo naderen we stapje voor stapje de officiële opening, die gepland staat op 7 december.

Moderne OV-terminal

Deze vernieuwing van Utrecht Centraal is hard nodig: het voormalige station was niet gebouwd op de vele reizigers die het station tegen 2030 zullen aandoen - zo’n honderd miljoen per jaar. Bij dergelijke reizigersstromen hoort een goed toegankelijk station, waar iedereen makkelijk en snel de hal, de perrons én de binnenstad kan bereiken. ProRail werkt in de vernieuwing van station Utrecht Centraal samen met de gemeente Utrecht en NS Stations. Het stationsgebied – van het Jaarbeursterrein tot de oude binnenstad – vormt straks één toegankelijk geheel. Een overdekte boulevard van zo’n 300 meter over het spoor heen verbindt de stad. Het station krijgt aan beide zijden een duidelijke entree aan twee vernieuwde stationspleinen. De nieuwe ov-terminal Utrecht staat er als een zelfstandig en duidelijk herkenbaar gebouw, méér dan nu het geval is.

Overzichtelijk en licht

Utrecht Centraal heeft een ruime, lichte hal dankzij een golvend dak. Ook de inrichting geeft ruimte en overzicht. De reiziger ziet straks in één oogopslag hoe hij zijn reis kan vervolgen. Reisinformatie en de toegang tot de trein- bus,- en tramperrons bevinden zich in het midden van de hal. Voorzieningen en winkels komen aan de twee lange zijden van de stationshal.

ProRail opent

In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. Ook worden meer en meer goederen over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. Daar zijn betrouwbaar spoor én grotere, comfortabelere stations voor nodig. Hier werkt ProRail hard aan en dat werpt zijn vruchten af. Zo openen we de komende tijd samen veel vernieuwde stations. Kijk maar eens op prorail.nl/openingen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers