Ondertussen in Leeuwarden Werpsterhoeke

Nieuws

2 maart 2016

In Friesland gebeurt veel op het gebied van wonen, werken én verkeer. Nieuwe ontwikkelingen zoals Nieuw Stroomland en stadsdeel De Zuidlanden trekken meer mensen naar Leeuwarden en omgeving. ProRail werkt hier aan twee onderdoorgangen voor een veilige kruising met het spoor voor fietsers, voetgangers en automobilisten.

Twee onderdoorgangen

In opdracht van ProRail werkt aannemer Max Bögl aan de voorbereiding van de twee onderdoorgangen Leeuwarden Werpsterhoeke. Inmiddels is een en ander al goed zichtbaar. De voorbouwlocatie, bestaande uit betonnen vloerplaten van 1300m2 ligt er al. Daarboven op ligt de fundatie voor de steunpunten. Op de fundatie zijn flespalen aangebracht die straks gebruikt worden om de landhoofden en steunpunten te koppelen aan de al aangebrachte palen. Inmiddels is ook gestart met de opbouw van de dekconstructie.

Prima verbindingen

ProRail werkt aan Leeuwarden Werpsterhoeke in opdracht van de provincie Fryslân en de gemeente Leeuwarden. Het project is onderdeel van het Regiospecifiek Pakket Zuiderzeelijn en van de overeenkomst ‘Bereikbaar Leeuwarden’. Leeuwarden Werpsterhoeke biedt met het toekomstige station prima verbindingen. Reizigers hebben een rechtstreekse treinverbinding met Leeuwarden, en van daaruit met Stavoren, Harlingen, Groningen en de Randstad. Het station is in de toekomst ook een P+R-locatie. Reizigers die het Leeuwardense centrum met de auto willen mijden, kunnen hier de trein nemen.

Leeuwarden Werpsterhoeke maakt deel uit van Spoorplan Noord Nederland.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers