Op station Tilburg kun je van het perron eten

Nieuws

29 juni 2018

Paprika’s, courgettes en tomaten. Leerlingen van Helicon MBO Tilburg verbouwen deze groenten op het voormalige postperron. Een mooi project waar we graag onze medewerking aan verlenen.

Een groene stad; met dat doel is de Stichting Voedspoor, een unieke samenwerking tussen overheid, bedrijfsleven, onderwijs en zorg, op zoek naar braakliggende terreinen in Tilburg om nieuwe groenplaatsen te creëren.

Groen op het perron 

Helicon MBO Tilburg is als een van de eerste aan de slag gegaan met een groenplaats in de vorm van een moestuin op het postperron. Geen theorie uit het boekje, maar in de praktijk gaan leerlingen aan de slag met begrippen als duurzaamheid, circulaire economie, lokale productie en gezondheid. Het project helpt om mensen met elkaar te verbinden en het levert een positieve bijdrage aan het groen in de stad.

Lees verder onder de foto

Groentes op het postperron
Groentes op het postperron

Goede buren

ProRail, NS en Helicon zijn sinds begin dit jaar buren van elkaar toen de school zich vestigde op de Spoorlaan in Tilburg pal naast het voormalige postperron. Dit perron wordt al lang niet meer gebruikt. Toen de school vroeg of ze 't mochten gebruiken voor dit project hoefden we niet lang te denken. Het past immers bij onze eigen doelstellingen op het gebied van duurzaamheid en verbinden. Enige voorwaarde was dat het veilig zou kunnen. En dat kan omdat het perron is afgesloten met een hekwerk.

Lees verder onder de tweet

Lunchtijd

Inmiddels beginnen de paprika’s, courgettes en tomaten flink te groeien. Nog even en de eerste groenten worden geoogst. Dit najaar nodigt Helicon basisscholen uit om van de snackgroenten een lunch te komen maken. Wij houden ons óók aanbevolen ;-)

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers