Opgelet: werk aan het spoor rond Schiphol

Nieuws

12 april 2016

In het weekend van 16 en 17 april werkt ProRail op diverse locaties aan het spoor rond Schiphol. Er kunnen daardoor minder treinen rijden. Check vóór vertrek je reisplanner.

Gevolgen voor de dienstregeling

Het weekendwerk aan het spoor begint in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 april. Maandagochtend 18 april om 05.00 uur wordt het treinverkeer hervat. Dit betekent dat er in het weekend geen treinverkeer mogelijk is tussen Schiphol en Amsterdam Sloterdijk/Duivendrecht-Diemen Zuid/Amsterdam Bijlmer Arena. Reizigers moeten rekening houden met omreizen, extra overstappen of gebruikmaken van bus of metro. Tussen Schiphol en Leiden/Den Haag/Rotterdam rijden wel treinen. Check voor vertrek je reisplanner.

Straks ruimte voor meer treinen naar Schiphol Airport

ProRail verdubbelt het spoor van twee naar vier sporen tussen de stations Duivendrecht en Schiphol Airport. Als het klaar is kunnen er meer treinen rijden. We bouwen onder andere nieuwe spoorviaducten en station Amsterdam Rai krijgt een extra perron. De werkzaamheden aan het spoor rond Schiphol duren tot eind van dit jaar. In het weekend van 16 en 17 april zijn we vooral bezig met het vernieuwen van de bovenleiding. De werkzaamheden zijn onderdeel van het project OVSAAL, dat wordt gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Doel: meer capaciteit op het spoor en snel en vlot treinverkeer van en naar Schiphol.  

Samenwerking

Ministerie van Infrastructuur en Milieu, Stadsregio Amsterdam, Gemeente Amsterdam, Schiphol, NS en ProRail werken samen aan een goede OV-bereikbaarheid van Amsterdam Airport Schiphol nu en in de toekomst. Dit is cruciaal voor de concurrentiepositie van de luchthaven Schiphol en daarmee van belang voor de economie van de metropoolregio Amsterdam en Nederland. Station Schiphol Airport ligt strategisch in het Nederlandse spoornetwerk. Het treinverkeer van en naar Schiphol groeit. Het station telt op dit moment circa 87.000 treinreizigers op een gemiddelde werkdag. Om de toekomstige groei te faciliteren werken de organisaties aan verbetering voor zowel de korte termijn als de (middel)lange termijn. Op korte termijn creĆ«ren we meer ruimte op perrons en opgangen, werken we aan verdere verbetering van de reisinformatie en de betrouwbaarheid van het spoorsysteem. Deze maatregelen dragen bij aan het comfort en de kwaliteitsbeleving van de treinreiziger. Voor de langere termijn werken we aan plannen voor de uitbreiding van het OV-knooppunt Schiphol.
 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers