Overweg Veenendaal definitief dicht

Nieuws

30 september 2019

ProRail sloot zaterdag 28 en zondag 29 september een gevaarlijke spoorovergang bij de Nieuweweg-Noord/Klompersteeg in Veenendaal definitief af. ProRail heeft daar in het kader van het Programma Hoogfrequent Spoor een fiets- en een autotunnel aangelegd. De autotunnel ging dit voorjaar open, de fietstunnel vandaag; maandag 30 september. Fietsers kunnen daardoor vanaf nu in volle vaart onder het spoor door.

Win-Win

Daarmee is het spoor bij Veenendaal weer een stuk veiliger geworden en kan het verkeer beter doorstromen. Voor het treinverkeer is de afsluiting van de overweg van essentieel belang. In het kader van het Programma Hoogfrequent Spoor neemt ProRail tal van maatregelen op het tracé Schiphol-Utrecht Nijmegen. Het doel van deze maatregelen is dat reizigers in 2028 elke 10 minuten de trein kunnen nemen, die daarnaast ook sneller rijdt. Daarbij blijft er ook ruimte voor het goederenvervoer.

Overwegen opheffen

Gelijkvloerse spoorwegovergangen vormen vaak een knelpunt voor het verkeer. Als er meer treinen rijden gaan spoorbomen vaker dicht en ontstaan er files. Op de weg wordt het immers ook drukker. Ondertunneling van het spoor is bovendien veel beter voor de omgeving en de verkeersveiligheid.

Ligging

De spooronderdoorgangen liggen op de grens van de provincies Utrecht en Gelderland en de gemeenten Ede, Renswoude en Veenendaal.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers