Perrontelevisie op grote stations

Lekker even tv kijken, het kan vanaf vandaag op station Eindhoven. Op de perrons hangen digitale schermen waarop dagelijks wisselende uitzendingen te zien zijn over het spoor, cultuur uit de buurt en met nuttige informatie voor de reiziger. Hiermee willen we samen met NS het verblijf op het station veraangenamen.
RailTV
RailTV

Betere spreiding op de perrons

Bovendien verwachten we met de schermen een betere spreiding van reizigers op de perrons, waardoor in- en uitstappen sneller gaat. Na station Eindhoven volgen station Den Bosch, Rotterdam Centraal, Leiden Centraal en Amsterdam Centraal. Later dit jaar volgt nog een aantal stations, waaronder Utrecht Centraal. RailTV is een proef en loopt drie jaar.

Wat is er te zien?

Elke 6 minuten wordt er op de perrons een uitzending vertoond. Deze uitzendingen worden zes keer per week vernieuwd  en bestaan uit drie blokken:
Cultuur: informatie over musea, film, theater, muziek, literatuur, lifestyle, design, etc.
Informatie: aankondiging van werkzaamheden, bouwprojecten en interessante weetjes, etc.
Mogelijkheden voor adverteerders: de opbrengsten worden gebruikt om een deel van de exploitatie te financieren.

ProRail en NS onderzoeken of RailTV een toegevoegde waarde heeft op de reisbeleving van reizigers.

Meer comfort

We willen het spoor de meest aantrekkelijke vervoersvorm van Nederland maken met nieuwe oplossingen. Door continu te innoveren maken we het spoor beter toegankelijk en bieden we reizigers meer comfort. Het ministerie van IenM is financier van het programma ‘Prettig Wachten’. Dit programma heeft tot doel om het verblijf en de wachtbeleving te veraangenamen door o.a. comfortabele wachtplekken te creëren, betere toiletvoorzieningen te realiseren, bestaande wachtruimtes te verwarmen én RailTV uit te rollen.

Gepubliceerd op