ProRail bedankt spoorwegpersoneel voor hun tomeloze inzet

Nieuws

12 december 2017

Zondag 10 en maandag 11 december had Nederland te kampen met bijzondere weersomstandigheden. De sneeuw heeft de infrastructuur in heel Nederland flink op de proef gesteld. In deze omstandigheden hebben honderden mensen zich dag en nacht ingezet om het spoor zo goed mogelijk begaanbaar te maken of te houden.

Extra inzet

Vanwege het winterweer zette ProRail extra mensen in. Zo stonden incidentenbestrijders klaar op strategische plekken. Hierdoor konden ze zo snel mogelijk handelen bij incidenten. Daarnaast moesten de treinverkeersleiders op het scherpst van de snede opereren om de rijdende treinen over het goede spoor te dirigeren. Ook inspecteurs, BOA’s, meteorologen en medewerkers van het weerbureau en meldkamer spoor werkten keihard om treinverkeer draaiende te houden.

Aannemers

Ook de spooraannemers ASSET Rail, BAM, StruktonRail en VolkerRail verdienen een grote pluim. In het barre winterweer zijn zij 24/7 doorgegaan met het oplossen van storingen en het begaanbaar maken of houden van het Nederlandse spoor. Mede dankzij hun inzet kon de treindienst dinsdagmorgen weer volgens normale dienstregeling worden opgestart.

Reizigers

ProRail begrijpt dat het voor reizigers erg vervelend is om grote vertraging op te lopen bij een treinreis. We hebben er alles aan gedaan om dit zoveel mogelijk te voorkomen. De reizigers die toch vertraging hebben opgelopen, danken wij voor het geduld.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers