ProRail gaat overweg Voslaan versneld aanpakken

De Gerjon Kazemier Stichting blij met resultaat

De situatie bij de onbewaakte overweg de Voslaan in Winsum wordt versneld aangepakt. ProRail gaat nu samen met de gemeente Winsum zo snel mogelijk voor omwonenden een noodweg aanleggen naar een reeds bewaakte overweg. De overweg Voslaan wordt dan gesloten. Aansluitend zal zo spoedig mogelijk een definitieve oplossing worden gerealiseerd. Dat is de uitkomst van afspraken tussen ProRail, gemeente Winsum, Arriva, nabestaanden en De Gerjon Kazemier Stichting.
Blik op de overweg Voslaan in Winsum
Blik op de overweg Voslaan in Winsum

Inzet

De oplossing voor de Voslaan is mogelijk geworden door de inzet van de nabestaanden van Gerjon Kazemier en de Stichting die naar hem werd vernoemd. De juridische procedure die de Stichting had aangespannen, wordt hiermee opgeschort. De nabestaanden en de Stichting zijn tevreden met het resultaat.

Bijzonder tragisch

Er vonden op de betreffende overweg binnen een jaar twee ongevallen plaats, wat bijzonder tragisch is. Naar aanleiding van een van de ongevallen is door onder meer de Stichting een kort gedingprocedure gestart tegen ProRail en de Gemeente. ProRail en de gemeente werken liever met de Stichting en de nabestaanden samen dan dat zij tegenover deze partijen staan in de rechtszaal.

Samenwerking

Ook ProRail en de gemeente Winsum zijn tevreden over deze uitkomst. ProRail onderschrijft de algemene doelen van de Stichting, namelijk verbetering van overwegveiligheid. Bekeken wordt hoe verdere samenwerking tussen ProRail en de Stichting kan worden vormgegeven.

Medewerking

ProRail zal de aanleg van de nieuwe weg voorfinancieren. Overigens is voor de aanleg van de nieuwe weg wel medewerking van omwonenden nodig. Zo gauw er akkoord is en ook alle eventueel benodigde besluiten zijn genomen, wordt direct gestart met de aanleg.

Gepubliceerd op