ProRail Profiel: Bouwmanager

‘Jullie doen toch iets met het spoor en stations?’ Dat klopt! Wat we precies doen en wie er hard achter de schermen werken, zie je in een serie ProRail Profielen. Eerder gaven we je al een kijkje in de keuken van onze BOA’s en de projectmanager van station Arnhem. Nu laten we zien hoe het werk van een ProRail bouwmanager eruit ziet. We lopen een dagje mee met Maarten Teunissen. Als bouwmanager is hij verantwoordelijk voor de bouw van twee onderdoorgangen in Bilthoven. Bekijk de video en ontdek wat hij nog meer doet.

Profiel: Bouwmanager Maarten Teunissen

Twee nieuwe tunnels voor Bilthoven

Waar auto's, fietsers en voetgangers in Bilthoven voorheen allemaal over één overweg bij het station moesten, komen er nu twee tunnels: één bij het station voor fietsers en wandelaars en een eindje verderop één voor auto's. Het oversteken van het spoor wordt hierdoor een stuk veiliger. 
  

Laatste loodjes

In oktober 2013 openden we de eerste tunnel voor autoverkeer. In mei van dit jaar volgt de opening van de tweede tunnel. Komende maanden wordt door het team van Maarten hard gewerkt om in Bilthoven de puntjes op de i te zetten. Zo worden o.a. de bestrating aangelegd, de liften geplaatst en de trappen voorzien van natuursteen.
  

Bilthoven Bouwt

De bouw van de twee onderdoorgangen is onderdeel van het project Bilthoven Bouwt. In de periode 2011-2018 wordt het centrum van Bilthoven gemoderniseerd en wordt het spoor op twee plaatsen ‘ondertunneld’. Ook krijgt het station een ondergrondse fietsenstalling en wordt er gewerkt aan een logische inpassing van de infrastructuur. Dat is nodig om de veiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid in en rond het centrum te verbeteren. De bereikbaarheid moet worden verbeterd en de kwaliteit van de openbare ruimte heeft een impuls nodig.
 

Meer profielen

Benieuwd naar de andere verhalen? Bekijk de video's van projectmanager Karin en de Buitengewoon Opsporingsambtenaren Paul en Johan
Gepubliceerd op