ProRail Profiel: Projectmanager station Arnhem

‘Jullie doen toch iets met het spoor en stations?’ Dat klopt! Wat we precies doen en wie er hard achter de schermen werken, zie je in de serie ProRail Profielen. Eerder gaven we je al een kijkje in de keuken van de Buitengewoon Opsporingsambtenaren Paul en Johan. Nu laten we zien hoe het werk van een ProRail projectmanager eruit ziet. We lopen een dagje mee met Karin van Helmond, projectmanager van station Arnhem. Karin: “Een projectmanager moet eigenlijk een soort duizendpoot zijn, met verstand van de inhoud én de mensen.” Bekijk de video en ontdek wat ze nog meer doet.

Profiel: Projectmanager Karin van Helmond


Over station Arnhem

In Arnhem bouwt ProRail een nieuwe stationshal. De aanleg van extra sporen en perrons enkele jaren geleden heeft ervoor gezorgd dat de capaciteit kan groeien op de spoorlijnen uit Utrecht, Nijmegen, Zutphen en Duitsland. Door de nieuwe perrontunnel is het station goed toegankelijk geworden voor reizigers. De nieuwe stationshal vormt de kroon op de vernieuwing van het stationsgebied Arnhem en zorgt voor een logische verbinding tussen de verschillende vervoerwijzen.
 

Planning dit jaar

In 2007 is begonnen met de sloop van het oude station en startte de bouw van de perrontunnel. De perrontunnel en de fietsenstalling zijn klaar en alweer een tijd in gebruik. Eind 2015 kan iedereen gebruik maken van het nieuwe station.  Meer informatie vind je op deze pagina.  Bekijk hier een overzicht van de werkzaamheden in 2014.
  

Meer profielen

Benieuwd naar de verhalen van andere ProRailers? Bekijk de video's van onder andere bouwmanager Maarten, projectmanager Karin, inspecteur Pieter, BOA's Paul en Johan, trainee Rinka en Spoorbouwmeester Bert. Je vindt ze op deze pagina.

Gepubliceerd op