ProRail Profiel: Technisch trainee

‘Jullie doen toch iets met het spoor en stations?’ Dat klopt! Wat we precies doen en wie er hard achter de schermen werken, zie je in een serie ProRail Profielen. Eerder gaven we je al een kijkje in de keuken van onze BOA’s, een bouwmanager, projectmanager en inspecteur. Nu laten we zien hoe de werkdag van een ProRail trainee eruit ziet. Kijk je mee?

ProRail Profiel: Technisch trainee Rinka van Dommelen

We lopen een dagje mee met Rinka van Dommelen. Als technisch trainee voert zij drie opdrachten uit binnen verschillende bedrijfsonderdelen. 

Wat een uitdaging!

Technisch trainees krijgen bij ProRail de kans om zich in hoog tempo te ontwikkelen richting een aansprekende, technisch inhoudelijke functie. In twee jaar werken zij daarom bij de verschillende bedrijfsonderdelen 'Operatie', 'Projecten' en 'Vervoer & Dienstregeling'. Rinka's eerste opdracht was bij Operatie, waar ze meewerkte aan de productontwikkeling van nieuwe hogesnelheidswissels. Op dit moment onderzoekt ze bij Vervoer & Dienstregeling de impact voor reizigers als er een spoor buiten dienst genomen wordt vanwege werkzaamheden. 

Meer traineeships

Op werkenbijprorail.nl/traineeships vind je meer informatie over de traineeships, kun je solliciteren en de verhalen van andere trainees lezen. Naast het technisch traineeship heeft ProRail ook een finance traineeship en een management traineeship.

Meer profielen

Benieuwd naar de verhalen van andere ProRailers? Bekijk de video's van onder andere bouwmanager Maarten, projectmanager Karin, inspecteur Pieter, BOA's Paul en Johan, trainee Rinka en Spoorbouwmeester Bert. Je vindt ze op deze pagina.

Vacatures vind je op werkenbijprorail.nl

Gepubliceerd op