ProRail sluit ExploRail af met symposium en festival

Nieuws

15 september 2017

Het onderzoeksprogramma ExploRail wordt in oktober feestelijk afgesloten met een tweedaags internationaal event van ProRail en TNO. Wetenschappers en professionals uit de spoorwereld kunnen dan kennis opdoen op het ExploRail Symposium op 10 oktober en op het Innovatie Festival op 11 oktober Beide dagen hebben het thema 'de toekomst van de spoorinfrastructuur'.

ExploRail

Vier jaar lang deden promovendi van verschillende universiteiten binnen het programma ExploRail onderzoek naar manieren om het spoor zo goed mogelijk bestand te maken tegen verstoringen. Daarnaast deden ze onderzoek naar de optimale samenwerking tussen de verschillende partijen in de spoorsector. Het onderzoeksprogramma werd gefinancierd door NWO, STW en ProRail.

Research Symposium

Het symposium op 10 oktober is voor iedereen die betrokken of geïnteresseerd is in (de resultaten van) ExploRail en waarde hechten aan nieuwe wetenschappelijke kennis. Op deze dag hoor je nieuwe wetenschappelijke inzichten over intelligente spoorinfrastructuur en Whole Systems Performance. Met keynotes van Clive Roberts (Professor van Spoorwegsysteem aan de Universiteit van Birmingham) en Pier Eringa (CEO ProRail), ronde tafel-sessies, een excursie op het Railcenter en nog meer. Kijk voor het volledige programma op de website van ExploRail.

Innovation Festival

Op 11 oktober kunnen spoorprofessionals zoals aannemers, inframanagers, adviseurs, wetenschappers en kennispartijen hun kennis bijspijkeren van verschillende innovaties op en rond het spoor, variërend van techniek tot samenwerking. Op het festivalterrein in de Wagenwerkplaats in Amersfoort ontmoeten wetenschap en praktijk elkaar. Bezoekers kunnen workshops en masterclasses volgen, de innovatiepromenade bezoeken, luisteren naar  vreemde eenden en nog veel meer. Alle informatie en het programma zijn op de website van ExploRail te lezen.

ProRail innoveert

ProRail zoekt continu naar nieuwe hoogwaardige en innovatieve oplossingen om het spoor veiliger, betrouwbaarder, duurzamer en kostenefficiënter te maken en storingen en vertragingen te voorkomen. Dat doen we samen met vervoerders, aannemers en ingenieursbureaus. En we zijn samenwerkingsverbanden aangegaan, zoals onze allianties met de TU Delft en TNO, met collega-infrabeheerders, zoals Rijkswaterstaat, Schiphol en het Havenbedrijf Rotterdam.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers