Sloop station Assen in volle gang

Nieuws

3 maart 2016

Momenteel wordt station Assen gesloopt om plaats te maken voor een nieuw en modern stationsgebouw dat ProRail samen met NS en de gemeente bouwt.

De sloop is semi-live te volgen via een webcam ter plaatse.

Beter bereikbaar

Assen is de snelst groeiende stad in het noorden; de groei gaat gepaard met meer woon- en werkverkeer, en in de toekomst ook meer treinen. Daarom groeien ook het spoor en station in Assen mee. Wij gaan werken aan een vernieuwd stationsgebouw, bredere tunnels en verbetering van het spoor. Samen met NS en gemeente bouwen we een nieuw stationsgebouw, met een nieuwe fietsenstalling, liften en een langer perron 1. Op dat langere perron kunnen dan ook Intercity's stoppen. Zo wordt het nieuwe station en de omgeving straks voor iedereen beter bereikbaar.

FlorijnAs

De aanpak van het stationsgebied in Assen is samen met zeven andere projecten onderdeel van Assens omvangrijke programma FlorijnAs. Hiermee maakt de stad zich klaar voor de toekomst. Met een betere bereikbaarheid, soepele doorstroming van het verkeer, en ontwikkeling op het gebied van natuur, recreatie, wonen en werken.

ProRail werkt aan het stationsgebied Assen in opdracht van de provincie Drenthe en de gemeente Assen.

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers