Spoortunnel Delft voorzien van mobiel bereik

Nieuws

12 mei 2016

Bellen en appen maar! Vanaf vandaag kunnen klanten van KPN, Vodafone en Tele2 op het station en in de twee spoorbuizen op het drukke traject door Delft ongestoord bellen en mobiel internet gebruiken.

Bekijk: Spoortunnel Delft voorzien van mobiel bereik

Complexe klus

KPN en ProRail hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de realisatie van mobiele bedekking in de spoortunnel Delft en het ondergrondse station. Een complexe klus want er gelden voor spoortunnels  strenge veiligheidseisen en de spoortunnel bij Delft ligt bovendien op een van de drukst bereden trajecten van Nederland. Om zo min mogelijk hinder voor reizigers te veroorzaken, is de tunnel beperkt vrijgegeven voor de werkzaamheden aan het netwerk.

20 mobiele antenne installaties

De tunnel is zestien keer ’s nachts buiten dienst gesteld om in totaal twintig mobiele antenne installaties en ruim 3,5 kilometer kabel aan te leggen. Het netwerk is de afgelopen weken uitgebreid getest, zodat het niet stoort met het C2000-systeem van de hulpdiensten en het belsysteem van machinisten en de verkeersleiding. De komende weken wordt het netwerk intensief gemonitord en verder geoptimaliseerd.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers