Spoorvernieuwing Eindhoven 18 juli van start

Het is bijna zover. Komende zaterdag start de grote spoorvernieuwing ten oosten van station Eindhoven. ProRail en aannemer VolkerRail hebben honderden spoorwerkers paraat staan om in drie weken tijd spoorstenen, spoorstaven, dwarsliggers en wissels te vernieuwen. De impact voor reizigers is groot.

Na het passeren van de laatste trein, wordt het spoor in de nacht van vrijdag op zaterdag buiten dienst genomen. Vanaf dat moment is er beperkt tot geen treinverkeer meer mogelijk richting Venlo en Weert. Met groot materieel wordt het spoor in hoog tempo opgebroken. Wat vrijkomt wordt overgebracht naar een depot, waarna kan worden gestart met de aanvoer van nieuw materieel.

Betrouwbaar spoor

ProRail vernieuwt regelmatig in heel Nederland delen van het spoor. Dat is nodig omdat het spoor door het vele gebruik onderhevig is aan slijtage. Afhankelijk van de belasting varieert de levensduur van spoorstaven, wissels en dwarsliggers tussen de 20 en 30 jaar. Door het spoor tijdig te vernieuwen, zorgen we dat de treinen betrouwbaar kunnen blijven rijden.

Werk combineren

De vernieuwing in Eindhoven wordt bewust gecombineerd met het vernieuwen van delen van het spoor in Helmond, Heeze, Leende, Horst aan de Maas en Blerick. Door dit te combineren levert het slechts eenmaal hinder op voor de reizigers.

Geen of beperkt treinverkeer

Vanaf komende zaterdag tot en met zondag 9 augustus is er geen of beperkt treinverkeer mogelijk tussen Eindhoven – Venlo en Eindhoven – Weert. Omdat dit varieert heeft NS een speciale pagina gemaakt waar reizigers per weekend en per week kunnen zien hoe de dienstregeling er uit ziet: www.ns.nl/treinverkeereindhoven.

Check de reisplanner

Als alternatief vervoer zet NS voor haar reizigers bussen in. Servicemedewerkers van NS staan op alle stations paraat om te helpen het busvervoer zo vlot mogelijk te laten verlopen en reizigers te adviseren en ondersteunen. Reizigers wordt geadviseerd de reisplanner kort voor vertrek te checken voor het meest actuele reisadvies.

Gepubliceerd op