Start reparatie bovenleiding Woerden

Nieuws

14 februari 2018

Sinds woensdagochtend 14 februari rijden tussen Utrecht, Den Haag en Rotterdam geen treinen, omdat de bovenleiding bij Woerden over een lengte van 150 meter zwaar beschadigd is. Hierdoor kwamen vier treinen vast te staan. Deze gestrande treinen stonden op zeer moeilijk te bereiken locaties, waardoor het lang duurde voordat reizigers hun weg konden vervolgen. Nu kunnen de herstelwerkzaamheden van start gaan. ProRail betreurt de overlast voor de reizigers.

Uitzonderlijke situatie voor reizigers

Drie van de vier gestrande treinen stonden op zeer moeilijk te bereiken locaties. Daardoor konden bussen de plek niet bereiken en was het niet mogelijk om alle reizigers op deze manier uit de trein te halen. Uit veiligheidsoverwegingen moesten de reizigers in de treinen blijven zitten. Omdat er meerdere treinen waren gestrand op dezelfde sporen en de bovenleiding kapot is getrokken en los hing, was het zeer complex om de treinen weg te krijgen. Alle reizigers hebben de treinen inmiddels verlaten. Er moet nog een gestrande lege trein worden weggesleept en dat gebeurt rond 15.30 uur.

Werken aan herstel

Nadat ook de laatste trein is weggesleept, beginnen we direct aan de herstelwerkzaamheden. Dit is een fikse klus, omdat 150 meter bovenleiding beschadigd is. We kunnen nog niet exact aangeven wanneer de werkzaamheden gereed zijn. We verwachten nog de rest van de dag bezig te zijn.

Check voor vertrek

Wij adviseren reizigers voor vertrek goed de reisplanner te raadplegen om te zien wat de actuele situatie is.

 

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers