Terugblik weekpunctualiteit en werkzaamheden Wehl (video)

De punctualiteit van week 18 was gemiddeld 90,6% met een uitval van 0,8%. Aan het einde van de week begon de meivakantie en startten er in heel het land weer werkzaamheden. In Wehl werd bijvoorbeeld een stuk dubbel spoor aangelegd. Er zijn ook filmpjes van gemaakt, je vindt ze hieronder!

Weekpunctualiteit

De punctualiteit van week 18 was goed met een gemiddelde van 90,6%. De week hoort bij de beste tien weken sinds 1 januari 2011. Dinsdag (88,7%) had het treinverkeer last van een spoorloper en twee sectiestoringen in wissels op Amsterdam Centraal. Op vrijdag veroorzaakten twee storingen in wissels bij Almelo en Cuijk, en een aanrijding op Amsterdam Centraal reizigershinder. De punctualiteit was die dag 90,8%.

Wat is punctueel?

Het is onze ambitie om het spoor nóg betrouwbaarder te maken. Daar zijn we iedere dag, 24/7 mee bezig. Daarbij houden we altijd de punctualiteit van de treinen bij. Maar wat is ‘punctueel’? En hoe berekenen we dat? Een trein is op tijd - oftewel: punctueel - als hij bij aankomst minder dan 3 minuten vertraging heeft. Dus als het verschil tussen de geplande en de gerealiseerde aankomsttijd minder is dan 3 minuten. Uitgevallen treinen worden afzonderlijk geteld. Op deze pagina vind je meer informatie over de punctualiteit.
   

Dubbel spoor in Wehl

In de Achterhoek werd zaterdag en zondag een stuk dubbel spoor aangelegd. Voordat het daadwerkelijk plaatsen van dwarsliggers en spoorstaven in Wehl mogelijk was, moesten eerst kabels en leidingen worden verplaatst. Ook werd een overweg aangepast. Aangezien we voor deze werkzaamheden het treinverkeer moesten stilleggen, gebruiken we deze kans ook om damwanden te plaatsen voor een nieuwe onderdoorgang in Zevenaar. Door al dit werk wordt het treinverkeer er in de toekomst betrouwbaarder.

Bekijk hieronder de filmpjes van de werkzaamheden in Wehl. Meer informatie over vernieuwingswerkzaamheden vind je op de pagina 'ProRail vernieuwt'. Hier vind je foto's van de werkzaamheden met de werktrein in Limburg. 
     

 
Gepubliceerd op