Treinverkeer rond Almere morgenochtend hervat

De werkzaamheden voor de bouw van twee tijdelijke spoorbruggen worden vannacht afgerond en het treinverkeer tussen Almere-Weesp en Almere- Naarden-Bussum kan vanaf morgenochtend worden hervat. Sinds afgelopen maandag was er geen treinverkeer mogelijk, omdat door diverse tegenvallers bij de werkzaamheden meer tijd nodig was dan gepland. Reizigers hebben hiervan hinder ondervonden. Rijkswaterstaat en ProRail betreuren de overlast zeer. Er is met man en macht gewerkt om te zorgen dat de werkzaamheden zo snel mogelijk gereed zijn. Tot het einde van de werkzaamheden zet NS bussen in en adviseert reizigers op sommige routes om te reizen. Daarnaast raadt NS reizigers morgen aan kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen op www.ns.nl.
Werkzaamheden spoorbrug bij de A1
Werkzaamheden spoorbrug A1

Tegenvallers

Rijkswaterstaat voerde afgelopen weekend (11 en 12 oktober) werkzaamheden uit voor de bouw van een nieuwe spoorbrug over de A1. Vanwege diverse tegenvallers zijn deze werkzaamheden uitgelopen, waardoor op maandag 13 oktober en dinsdag 14 oktober geen treinverkeer mogelijk was tussen Almere en Weesp en tussen Almere en Naarden-Bussum.

Maximale inspanning voor reizigers

NS spant zich maximaal in om reizigers tot het einde van de werkzaamheden op hun plaats van bestemming te krijgen. Zo laat NS bussen rijden voor reizigers tussen Almere C en Weesp. Reizigers tussen Den Haag/Schiphol/Amsterdam en Zwolle kunnen omreizen via Amersfoort. Reizigers tussen Naarden-Bussum en Almere reizen om via Weesp. Reizigers moeten door de ontstane situatie rekening houden met extra reistijd van al gauw 30 minuten, afhankelijk van het tijdstip van reizen. NS houdt reizigers op de hoogte van de situatie via NS.nl, app en twitter. Op de stations is ook extra personeel van NS aanwezig om de reizigers te assisteren.

Gepubliceerd op