Video: Jij kleurt station Arnhem

Nieuws

11 november 2015

Donderdag 19 november is het dan zover. Om half zeven 's avonds wordt station Arnhem officieel geopend. Ook zo nieuwsgierig? Bekijk dan hier alvast de speciale teaser.

Bekijk: Teaser opening station Arnhem op 19 november

Over Arnhem

In Arnhem heeft ProRail samen met NS en de gemeente Arnhem een compleet nieuwe stationshal gebouwd. Een paar jaar geleden zijn er al extra sporen en perrons aangelegd. Deze vernieuwing heeft ervoor gezorgd dat de capaciteit kan groeien op de spoorlijnen van en naar Utrecht, Nijmegen, Zutphen en Duitsland. De bouw van de stationshal vormt de kroon op de vernieuwing van het stationsgebied Arnhem en zorgt voor een logische verbinding tussen de verschillende vormen van openbaar vervoer.

Grootste stationsvernieuwing

ProRail zit midden in de grootste stationsvernieuwing sinds het bestaan van de spoorwegen. Bestaande stations groeien uit hun jasje en is er meer behoefte aan nieuwe stations. Grote centrale stations als Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Arnhem worden moderner, ruimer en toegankelijker om reizigers een prettig verblijf te bieden. Ook maakt ProRail tal van kleinere stations beter toegankelijk met liften en roltrappen.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers