Video: Krachtexplosies in station Breda

Concentratie, aftellen en er dan als een gek vandoor gaan. Alles geven, om zo snel mogelijk de top te bereiken. Honderdveertig wielrenners verschenen afgelopen zaterdag aan de start van een uniek en eenmalig evenement; de klimtijdrit op de hellingbaan naar het parkeerdek van station Breda. Snoeihard naar boven terwijl je de trein en de bus onder je ziet verdwijnen. Een parcours van 500 meter, waarvan 250 meter over de hellingbaan met een stijgingspercentage van maar liefst 8%.

Fietsklimtijdrit station Breda

 

Hoewel de wedstrijd ging om het neerzetten van de snelste tijd, waren er ook renners die er juist een vrolijk tintje aangaven. Bijvoorbeeld door omhoog te gaan op een eenwieler. Dat valt nog niet mee. De eenwieler rijdt ongeschonden boven, maar komt bij de eindsprint toch tweemaal ten val. De jonge prof Stan Godrie van de Rabobank Developmentteam heeft er minder moeite mee. Hij zet met 36 seconden de snelste tijd neer en strijkt met de eeuwige eer.

Station Breda

De hellingbaan naar het parkeerdek bevindt zich aan de noordkant van het nieuwe station. Deze kant is zo goed als klaar en de bouw vindt nu vooral plaats aan de zuidkant waar inmiddels de eerste wanden uit de grond zijn verrezen. Het nieuwe station zal najaar 2016 helemaal gereed zijn. Werken, wonen, winkelen en reizen zijn dan in één prachtig, nieuw gebouw geïntegreerd.

Meer weten over Breda? Je leest het op deze pagina!
 

Gepubliceerd op