Video: Stofzuigen in Schipholtunnel

Nieuws

1 maart 2016

Vandaag is het complimentendag. ProRail doet daar graag aan mee, want er zijn veel spooraannemers die een compliment verdienen. Petje af voor het werk dat zij in weer en wind verzetten. Zoals bij Schiphol, waar vorige week in het holst van de nacht werkzaamheden in de tunnel zijn uitgevoerd.

Bekijk: Nachtelijke werkzaamheden in spoortunnel Schiphol en bij Hoofddorp

Stofzuigen in de Schipholtunnel

Elke week gaan we 's nachts de Schipholtunnel in om de boel te onderhouden. Ook wordt de tunnel gestofzuigd. Dat is nodig omdat er rommel de tunnel in waait en de 48 treinen die elk uur door de tunnel rijden veel stof veroorzaken. Om de rommel en het stof weg te krijgen, gebruikt onze aannemer VolkerRail een reuze stofzuiger. Hierdoor kunnen de treinen ongehinderd door de tunnel rijden.

Slim combineren

En als je dan toch aan het stofzuigen bent, kun je net zo goed meteen een puntstuk van een wissel vervangen. Zo combineert VolkerRail de nachtelijke werkzaamheden op een slimme manier. En dat geeft letterlijk spetterende beelden. Onze filmploeg ging vorige week mee en was diep onder de indruk. Met de complimenten!

 

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers