Video: Kijkje in spoorkeuken voor winnaars Eureka!Cup

Vijf slimme leerlingen van het Wartburg College uit Rotterdam werden onlangs door ProRail getrakteerd op een spectaculaire spoordag. Omdat zij de Eureka!Cup wonnen, mochten zij deze dag op bezoek bij onze president-directeur Pier Eringa, een kijkje nemen in het Operationeel Controle Centrum Rail, een speciale treinreis van Utrecht naar Delft maken én een mini-college innovaties op het spoor volgen bij de TU Delft.

Kijkje in spoorkeuken voor winnaars Eureka!Cup

Breinbrekers

Eureka!Cup is een landelijke ontwerpwedstrijd met technologische en (natuur-)wetenschappelijke vraagstukken voor jongeren uit de onderbouw van havo/vwo en voor eerste- en tweedejaars vmbo-t en vmbo-k. Samen met bedrijven worden er realistische ontwerpopdrachten ontwikkeld die passen bij de belevingswereld van jongeren. Met Eureka!Cup gaan jongeren aan de slag met een ontwerpvraagstuk en bedenken ze innovatieve oplossingen voor hun opdrachtgever.

Slimme oplossingen

Om jongeren te interesseren voor spoortechniek is ProRail partner van de Eureka!Cup. ProRail had als probleem ’slechte zichtbaarheid in tunnels’ aangedragen. Vele honderden scholieren hebben zich vorig jaar over dit issue gebogen. Uiteindelijk bedacht het team van het Wartburg College uit Rotterdam de beste oplossing en ging er met de prijs vandoor.

 

Gepubliceerd op