Volle bak bij het tweede spoordatacongres

Nieuws

11 oktober 2019

Het spoor digitaliseert in een rap tempo. Daarom organiseerde ProRail op donderdagmiddag 10 oktober het tweede spoordatacongres. Meer dan 450 bezoekers kwamen er op af.

Het congres werd geopend door Tjalling Smit van NS. Daarna zette digitale 'allesweter' Alexander Klöpping de bezoekers aan het denken met zijn visie op de digitale revolutie. Vervolgens vertelde Frank Ferro van PostNL over hoe zijn organisatie data gebruikt om hun diensten te optimaliseren. Hierop volgde een panelgesprek met aannemers, ingenieursbureaus en vervoerders, onder leiding van Wouter van Dijk (directeur Asset Management van ProRail).

Informatiemarkt

Daarnaast organiseerden we een informatiemarkt met meer dan dertig kramen. Hier lieten we enerzijds zien welke stappen er de afgelopen jaren zijn gezet op het gebied van digitalisering van het spoor en anderzijds wat voor moois er allemaal nog aan zit te komen.

Meer over:

Meer nieuws

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers