Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram en metro moet stoppen. ProRail ondersteunt dit protest.

Lees meer

Wat vinden onze 1 miljoen buren?

Nieuws

21 juli 2016

ProRail beheert ruim 7.000 km spoor en meer dan 400 stations. In de directe omgeving van het spoor wonen maar liefst 1 miljoen mensen. Als wij werken aan het spoor of een station kan dat hinderlijk zijn voor omwonenden. Daarom informeren we onze ‘buren’ tijdig over de werkzaamheden, zodat zij niet overvallen worden. Elk jaar willen wij weten of zij tevreden zijn over onze informatievoorziening. Ook dit jaar hebben wij hun mening gevraagd.

Bekijk: Wat vinden onze buren? | ProRail

Keuze is reuze

ProRail informeert omwonenden van het spoor via onder andere bewonersbieven, advertenties en radiospots. Ook organiseren wij regelmatig informatieavonden die vaak goed bezocht worden. Via prorail.nl en social media kondigen wij wekelijks onze werkzaamheden aan. En last but not least beantwoordt onze afdeling Publiekscontacten duizenden vragen per jaar.

Kan het beter?

Jaarlijks houden we een enquête onder bewoners om te achterhalen of wij bewoners nog beter kunnen informeren. Dit jaar hebben wij 20.000 bewoners uit het hele land gevraagd om hun mening te geven.

Dikke voldoende

Bewoners geven ons een 7,5 voor de wijze waarop wij met hen communiceren. Bewoners geven aan dat ProRail het goed doet als het gaat om tijdigheid en juistheid van de communicatie. Een verbeterpunt is het tijdig informeren van bewoners bij kleinere onderhoudswerkzaamheden. 

Alles online

Verder blijkt dat bewoners dit jaar meer open staan voor digitale informatie dan in voorgaande jaren. Daarom start ProRail met een proef waarbij bewonersbrieven in de omgeving van Utrecht gedigitaliseerd worden. Omwonenden kunnen dan op een website in één oogopslag zien wanneer en waar wij in hun buurt aan het spoor werken.

And the winner is...

Als dank voor het meedoen aan de enquête maakten deelnemers dit jaar kans op cadeaubonnen en een iPad. Mevrouw van Herpen uit Bilthoven was de gelukkige iPad-winnaar. Dinsdag19 juli zijn we bij haar op bezoek gegaan en heeft Wieneke Buurman, directeur Communicatie, haar de prijs overhandigd.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers