Weekendwerk op komst

Het laatste weekend van september alweer. Met droog weer in het vooruitzicht een mooie gelegenheid om er nog even lekker op uit te trekken. Maar let op: we werken op diverse plaatsen aan het spoor. Dus ga je met de trein, check dan vooraf de NS reisplanner.
Spoorwerkzaamheden Zevenaar
Spoorwerkzaamheden Zevenaar

Vernieuwen overweg Oldambt

Een van de plaatsen waar we werken is Oldambt in de provincie Groningen. Hier vernieuwen we een overweg en bij station Martenshoek werken we aan de perrons. Dit heeft gevolgen voor het treinverkeer.

Geluidsschermen Hilversum

In Hilversum gaan we in opdracht van de gemeente geluidsschermen en raildempers plaatsen zodat mensen minder last hebben van de voorbijkomende treinen. Het was de bedoeling om ook minischermen te plaatsen, maar dat gaat niet door. De minischermen worden nog nergens in Nederland gebruikt. Om het scherm te testen hebben we begin juni een proefopstelling
neergezet, maar uit die testen is gebleken dat de minischermen nog niet aan alle gestelde eisen voldoet. Ook plaatsen we bij Baarn een voetgangersburg. Reizigers tussen Schiphol / Amsterdam – Amersfoort moeten rekening houden met een extra reistijd.

Nieuwe onderdoorgang Heerhugowaard

In Huurhugowaard zijn we samen met de Provincie Noord-Holland bezig met de bouw van een onderdoorgang ter hoogte van de Middenweg. Komend weekend gaan we het brugdek inschuiven en een nieuwe spoorconstructie aanbrengen.

Vernieuwen beveiligingskabels Tilburg

En tussen Tilburg en Gilze-Rijen gaan we de beveiligingskabels vernieuwen. Door de kabels tijdig te vernieuwen verkleinen we de kans op onnodige storingen. Vanwege de werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk.

Elders in het land

Andere plaatsen waar we nog werken zijn Dordrecht, Utrecht, Deventer en Haarlem. En dan zijn er ook nog diverse plaatsen waar we in de avond en nacht werken. Plan je reis daarom op www.ns.nl kort voor vertrek. En geniet van een prachtig, droog weekend.

Gepubliceerd op