Weekendwerk? Dat slaan we even over

Nieuws

22 december 2016

Na een jaar keihard werken doen we dit weekend helemaal niets en mogen de bikkels die aan het spoor werken, gaan genieten van een welverdiende kerst. Alleen de storingsmonteurs blijven natuurlijk wel paraat staan. Namens ProRail willen we alle spoorwerkers bedanken voor hun inzet en hele fijne kerstdagen toewensen!

Om het spoor in goede conditie te houden, werken we samen met onze aannemers 24 uur per dag aan het onderhoud van het spoor. Dat doen we zoveel mogelijk in de nachtelijke uren als er minder of geen treinen rijden. Daarnaast voeren we in het weekend regelmatig groot onderhoud uit zoals het vernieuwen van spoorstaven, dwarsliggers en spoorstenen. Zo zorgen we samen met de aannemers voor een betrouwbaar en veilig spoor. Iedere week vind je op onze website een overzicht van de actuele projecten en werkzaamheden.

Fijne kerstdagen

Tijdens de kerstdagen werken we in Nederland nergens aan het spoor. Maar natuurlijk blijven de treinen gewoon rijden en zijn veel van onze collega’s dan ook gewoon aan het werk. Zoals bijvoorbeeld de treindienstleiders op de verkeersleidingsposten, de collega’s op het OCCR  en de mannen en vrouwen van incidentenbestrijding. Ook zijn er veel collega’s die vanuit huis wachtdienst hebben en bij verstoringen of calamiteiten direct paraat staan. Maar of je nu vrij bent of aan het werk: namens ProRail wensen we iedereen hele fijne kerstdagen toe!

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers