Weekendwerkzaamheden tussen Den Bosch en Nijmegen

ProRail onderhoudt en vernieuwt regelmatig rails, wissels en stations, voor een veilig en betrouwbaar spoor. Dit weekend wordt er onder meer gewerkt tussen Den Bosch en Nijmegen.

Werk aan het spoor - Rondom Den Bosch

Minder kruisende treinen bij station Den Bosch

Frans van Dommelen, spoormanager Den Bosch: “Aan de noordkant van station Den Bosch gaat dit weekend de eerste grote stap van dit project in dienst en dat is een ongelijkvloerse kruising tussen de sporen naar Utrecht en Nijmegen”. Als het project gereed is rijden de treinen vanuit Den Bosch richting Nijmegen en richting Utrecht ieder over hun eigen sporen. Zo kunnen ze ongehinderd uit Den Bosch vertrekken of het station binnen rijden. Om dit mogelijk te maken wordt aan de noordzijde van de Dieze een fly-over gebouwd, zodat het treinverkeer vanuit Nijmegen ongelijkvloers kruist met de treinen van en naar Utrecht.

Zaterdag geen treinen van Den Bosch naar Nijmegen, zondag helemaal geen treinverkeer

“Voor de reizigers betekent dat dat er op zaterdag geen treinverkeer is tussen Den Bosch en Nijmegen en op zondag gaan we de fly-over aansluiten op het emplacement. Dit betekent voor de reizigers dat er helemaal geen treinverkeer is op station Den Bosch naar Eindhoven, Tilburg, Nijmegen en Utrecht.

Meerdere werkzaamheden in één

“In dit geval is het niet alleen een fly-over, het is ook een viaduct over de weg, een brug over de Dieze en dan een fly-over over de sporen naar Utrecht toe. In verband met de werkzaamheden worden op zaterdag bussen ingezet naar Nijmegen. Op zondag worden er heel veel bussen ingezet. Reizigers moeten extra alert zijn waar ze moeten opstappen”.
 
Kijk voor een volledig overzicht van de werkzaamheden en actuele reisinformatie op www.ns.nl.

Gepubliceerd op