Eindejaarslijstje: 10 weetjes over werken bij ProRail

Het einde van het jaar komt in zicht. Tijd om terug te blikken! In deze blog lees je 10 weetjes over werken bij ProRail in 2017.

Er is weer héél veel werk verzet in 2017. Niet alleen rond het spoor, maar ook achter de schermen. Ook onze zeven recruiters hebben het druk gehad met hun zoektocht naar talent. Daarbij hielpen de campagnes op de radio en social media, die je misschien wel voorbij hebt zien of horen komen.

Deze 10 dingen over werken bij ProRail in 2017 wist jij vast nog niet:

1. Grote en mooie organisatie

Bij ProRail werken meer dan 4.000 medewerkers. Wij werken door heel het land aan projecten en vanuit verschillende kantoren. ProRail heeft 3 vestigingen in Utrecht, waaronder het hoofdkantoor: de Inktpot. Daarnaast zijn er vestigingen in Zwolle, Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

2. Niet alleen voor mannen

75% van de ProRailers is man, 25% vrouw. Toch is ProRail echt niet alleen voor mannen hoor. Lees deze blog maar eens en check dit filmpje: 

3. Click, check & solliciteer

Onze vernieuwde website werkenbijprorail.nl kreeg in 2017 maar liefst 560.530 bezoekers.

4. Zij regelen het treinverkeer

79 nieuwe treinverkeersleiders zijn aangenomen. En je raadt het al: we zoeken er nog meer

5. Zij lossen calamiteiten rond het spoor op

12 incidentenbestrijders zijn aangenomen, wat een aanwinst!

6. Stages en traineeships bij ProRail

Er zijn 100 stagiaires gestart en er waren 183 sollicitanten voor onze traineeships.

7. RaraRandstad?

Meeste sollicitanten kwamen uit Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

8. Oud en nieuw

De meest bijzondere functie die vrij kwam was die van archeoloog. Op Instagram kon je ook één week ProRail archeoloog Jerry volgen, om te ontdekken wat zijn werk inhoudt. 

9. Online

We zijn dit jaar gestart met nieuwe social media kanalen over werken bij ProRail. Twitter @WerkbijProRail en LinkedIn bestonden al, maar ook onze Facebookpagina ging live en het Instagramaccount Werken bij ProRail. Daar kun je elke week een andere ProRailer volgen die je een kijkje achter de schermen geeft én hebben we net 1.000 volgers gehaald. Hoera!

10. Drilboor

De meest gedeelde Facebookvideo van onze Werken bij ProRail-campagne is meer dan 1.000 keer gedeeld. Je kunt hem ook op YouTube bekijken.

Gigantische operatie

Met elke dag 1.2 miljoen reizigers en 110.000 ton goederen over het spoor is een solide railinfrastructuur noodzakelijk. Daar zorgen wij voor. En ook voor mooie stations, een juiste verdeling op het spoor en treinverkeer in goede banen. Op tijd, maar vooral veilig over een van de drukste spoorwegnetwerken ter wereld. Een gigantische 24-uurs operatie met veel verantwoordelijkheid. Dit doen we samen, voor heel Nederland. Daarom zijn we ook continu op zoek naar nieuwe collega's die willen bijdragen aan deze complexe en uitdagende opgave. 

Werken bij het spoor

Ben jij in 2018 toe aan een nieuwe baan of stage? Kijk eens op werkenbijprorail.nl en meld je aan voor een jobalert. Laatste weetje daarover: 4.098 mensen stelden deze in 2017 in. 

Fijne feestdagen!

Gepubliceerd op