Werkzaamheden Nijkerk op de webcam

Nieuws

19 mei 2016

Bij Nijkerk bouwt ProRail een onderdoorgang, live te volgen via de webcam ter plaatse. Nu dus nog een bouwput, maar straks duikt de Amersfoortseweg onder het spoor door.

Win-win

Typisch gevalletje van win-win: een druk bereden traject naar Amersfoort zorgt voor een regelmatig gesloten overweg dat vervolgens het regionale autoverkeer ophoudt. Spoor en verkeer winnen dus bij de nieuwe tunnel die ProRail bouwt bij Nijkerk in de Amersfoortseweg. Overweg weg, bereikbaarheid en veiligheid verbeterd. Fietsers, voetgangers en autoverkeer profiteren ervan, maar ook het treinverkeer loopt minder risico. 

Schop

De bouw van de tunnel is momenteel in volle gang. Kijk dus snel met onze webcam ter plaatse. Zeker in het weekend van 20 t/m. 23 mei, want dan gaat het helmaal op de schop: zelfs het spoor halen we weg. We bouwen in dit weekend dag en nacht door. Met lange stalen palen en en damwandplaten creĆ«ren we een hulpconstructie onder de huidige spoorwegovergang. Om de constructie te plaatsen wordt het spoor verwijderd. Volgens plan ligt het maandagochtend terug en afhankelijk daarvan start de dienstregeling weer op.

Tunneldek

Blijft nog een grote operatie over om alvast om te noteren: 1 tot en met 4 juli schuiven we het tunneldek definitief onder het spoor. Bijzonder vakwerk om ook live te volgen via de webcam.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers