Drie minuten stil

Aanstaande zaterdag 20 april, om 22.30 uur, ligt het openbaar vervoer drie minuten stil. Het is een signaal: geweld in trein, bus, tram, metro en op stations moet stoppen. ProRail steunt dit protest.

Lees meer

Werkzaamheden rond Almere goed verlopen

Nieuws

15 februari 2016

In de vrieskou is tijdens het Valentijnsweekend dag en nacht gewerkt aan het spoor rond Almere. Respect voor alle harde werkers! Er konden geen treinen rijden, maar de inzet van bussen tussen Weesp en Almere Oostvaarders was super professioneel geregeld door onze collega's van NS. Waarvoor hulde!

Wat doen we rond Almere?

Om in de toekomst meer treinen te kunnen laten rijden tussen Almere en Amsterdam vernieuwen we het spoor. Zo komt er een 'keerspoor' bij Almere Centrum, dat scheelt tijd in de dienstregeling. Voor de omwonenden bouwen we over een lengte van 24 kilometer aan beide kanten geluidsschermen. En we hebben hard gewerkt aan de bovenleidingen. In het Paasweekend van 26 en 27 maart werken we opnieuw aan het spoor rond Almere. Eind van dit jaar zijn we klaar.

Wat komt er kijken bij een 'treinvrij' weekend?

Als je in het weekend aan het spoor wilt werken kunnen er geen treinen rijden. Zo'n werkweekend noemen wij in de spoorsector een 'buitendienststelling' of een 'treinvrije' periode. Die moet je ruim een jaar van tevoren plannen, want er komt nogal wat bij kijken. De reizigers kun je natuurlijk niet in de kou laten staan. De collega's van NS zorgen voor stop- en snelbussen, voor warme tenten en voor goede bewegwijzering. Ook in het Valentijsweekend was het weer top geregeld!  

 

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers