Word jij de 1005de vrouw bij ProRail?

Vandaag is het internationale vrouwendag. Dus hebben wij onze cijfers er eens bij gepakt. Op dit moment werken er 2.954 mannen bij ProRail tegen 1.004 vrouwen. Dat is veel te weinig en moet dus veranderen!

ProRail Profiel: treinverkeersleider Marije Kraaijeveld

Verantwoordelijk werk

ProRail zorgt ervoor dat vervoerders hun reizigers of goederen veilig en efficiënt van A naar B kunnen brengen. Dat vraagt om goed onderhouden spoor en optimale benutting van de beschikbare capaciteit. Maar ook om borging van de veiligheid en zorg voor een soepele treinenloop. Verantwoordelijk werk, dat vaak complexe vraagstukken oplevert. Dus typisch vrouwenwerk.

Een ProRailster uit de praktijk

We spraken met Marije Kraaijeveld, treinverkeersleider op de verkeersleidingspost in Amsterdam. Treinverkeersleiders zorgen ervoor dat de seinen en wissels in de juiste stand staan en dat treinen op tijd vertrekken en aankomen. En als iets niet goed gaat nemen zij maatregelen. Bijvoorbeeld als iemand langs het spoor loopt of als ergens een defecte trein stilstaat. Ze gaan dan aan de slag om zoveel mogelijk reizigers en goederen op de plaats van bestemming te krijgen. ‘Het geeft een kick om dingen af te handelen en daarbij verantwoordelijk te zijn voor de veiligheid van mensen’, vertelt Marije, ‘Je bent baas van het logistieke proces en eerste aanspreekpunt voor machinisten’.

Word treinverkeersleidster

Het werk als treinverkeersleider is erg afwisselend. Het ene moment is het rustig en rijdt alles op tijd, het volgende moment komt er van alles op je af en doe je veel handelingen in een korte tijd. We zijn altijd op zoek naar goede treinverkeersleiders. Interesse? Lees dan meer over de werving van treinverkeersleiders op treinverkeersleider.nl. Alle vacatures bij ProRail vind je op werkenbijprorail.nl.

 

Gepubliceerd op