Praktische informatie : Gegevens railinfra opvragen

ProRail beheert alle gegevens van de railinfrastructuur in Nederland. Denk niet alleen aan technische documentatie of bedieningsvoorschriften, maar bijvoorbeeld ook aan gegevens over ligging, kwaliteit, eigendom en gebruik van de railinfrastructuur.

Applicaties

Een ProRail-applicatie als RailMaps biedt eenvoudige toegang tot (delen van) die informatie. Maar je kunt deze informatie ook rechtstreeks bij ons opvragen.

Programma SpoorData

Betrouwbare, actuele gegevens zijn van levensbelang voor een veilig en duurzaam spoornetwerk. Daarom werken wij samen met onze partners aan het programma SpoorData. Dit programma wil spoorinformatie toegankelijk maken voor de hele spoorbranche. Onder meer door een speciale website, waar spoorpartners eenvoudig gegevens kunnen raadplegen, delen en actualiseren.

Lees meer over het programma SpoorData

Gegevens railinfrastructuur

Het gaat hierbij om verschillende soorten gegevens, zoals technische gegevens:

  • Tekeningen van bovenbouw, civiele techniek, elektra, installaties, seinen, telecom en kabels,
  • registratie van objecten, en
  • bedieningsvoorschriften.

Ook kun je datasets over de infrastructuur opvragen. Dit zijn gegevens over de ligging, kwaliteit, eigendom en gebruik van de railinfrastructuur in Nederland. Bijvoorbeeld: de Basisbeheerkaart (met daarop de locatie van spoor, wissels, seinen), luchtfoto's van de railinfrastructuur, kadastrale informatie en luchtfoto's.

Gegevens opvragen

Technische gegevens en datasets vraag je op via dit contactformulier.

Wijzigingen doorgeven

Constateer je een wijziging tussen de documentatie en de praktijk buiten? Geef dit dan aan ons door. We onderzoeken de situatie en we sturen je bericht over het resultaat.

Contact

Betrouwbaar en actueel

Het InfraDataCenter van ProRail en RIGD-LOXIA zorgen voor actuele en betrouwbare gegevens over de railinfrastructuur:

  • Het InfraDataCenter beheert informatie over de infrastructuur, maakt het toegankelijk en adviseert gebruikers bij het toepassen van de informatie binnen de bedrijfsprocessen.
  • RIGD-LOXIA is een alliantie van ProRail, Movares en ARCADIS. RIGD-LOXIA verzamelt, maakt, beheert en distribueert railinfra-gegevens voor planning en sturing.

Spoorwerkcheck

Woon of werk je binnen 300 meter van het spoor? Maak dan gebruik van onze spoorwerkcheck. Je ziet direct welke werkzaamheden in jouw buurt gepland staan.

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers en letters en geen spatie

Dit veld is verplicht en accepteert alleen cijfers