Nieuwsberichten

Aanrijding bij een overweg in Boxtel

Voorbeeld van hoe reizigers van de ene naar een andere trein kunnen worden overgezet.
In de late avond van 16 oktober vond rond 23.15 uur een aanrijding plaats op een bewaakte overweg in Boxtel. Een auto belandde op het spoor en werd door een passerende reizigerstrein geraakt. Hulpdiensten kwamen ter plaatse en treinverkeer werd stilgelegd. Er zijn geen slachtoffers gevallen. Politie en ProRail doen onderzoek naar de toedracht.
Gepubliceerd op

Amsterdam Centraal is jarig

Amsterdam Centraal Station
Amsterdam is dé toegangspoort naar Europa. Het monumentale Amsterdam Centraal Station werd in 1889 geopend. En dat is vandaag precies 130 jaar geleden. NS en ProRail nodigen reizigers en bezoekers uit om deze mijlpaal samen te vieren. We hangen de vlag uit, versieren het station, laten historisch beeldmateriaal zien op de digitale schermen en trakteren de reizigers op iets lekkers.
Gepubliceerd op

ProRail aan Europa: 'Kom met de trein naar het songfestival in Rotterdam'

Station Rotterdam Centraal Songfestival
ProRail en het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat doen een oproep aan de gehele Europese spoorsector om mee te denken over het opzetten van duurzame internationale treinverbindingen speciaal voor grote internationale evenementen, zoals in 2020 het songfestival in Rotterdam. Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) wil de komende jaren twee miljoen internationale reizigers extra voor de trein laten kiezen op korte afstanden binnen Europa.
Gepubliceerd op