Nieuwsberichten

Greenport Venlo krijgt nieuwe spooraansluiting

Starhandeling
In Venlo is vanmiddag het startschot gegeven voor de aanleg van een nieuwe spooraansluiting voor de toekomstige Railterminal Greenport Venlo. ProRail en aannemer Dura Vermeer Railinfra gaan in opdracht van het ontwikkelbedrijf Greenport Venlo in totaal ca 6 kilometer nieuw spoor aanleggen. Dat leidt naar de Railterminal waar in de loop van 2020 spoorgoederenvervoerders hun containers kunnen laden en lossen.
Gepubliceerd op

Opgelet! Van vrijdag t/m zondag geen tot beperkt treinverkeer rond Schiphol

Op zaterdag 17 november rijden er geen treinen van en naar Schiphol
Van vrijdag 16 t/m zondag 18 november voert ProRail belangrijke werkzaamheden uit rond Schiphol. Tijdens deze drie dagen rijden er geen treinen maar bussen op het traject Schiphol Airport-Leiden. Intercity direct rijdt niet op het traject Amsterdam Centraal - Rotterdam. Op zaterdag 17 november is Schiphol niet per trein bereikbaar. Dan rijden ook op de trajecten Amsterdam Sloterdijk/Amsterdam Zuid-Schiphol Airport bussen in plaats van treinen.
Gepubliceerd op

Samen testen en doen: ERTMS Center Amersfoort feestelijk geopend!

Opening ERTMS center
Onder leiding van Karel van Gils, directeur Assetmanagement van ProRail, werd maandagmiddag 5 november symbolisch (virtueel) de eerste trein van Lelystad naar Zwolle “onder ERTMS” gereden in de simulator in het Railcenter in Amersfoort. Dat gebeurde in aanwezigheid van ruim 100 gasten uit de sector. Hiermee werd het ERTMS Center feestelijk geopend.
Gepubliceerd op