22 maart officiële opening station Eindhoven

Donderdag 22 maart is het feest in Eindhoven. ProRail, NS en de gemeente Eindhoven vieren dan dat we na vijf jaar keihard werken klaar zijn met de vernieuwing van het station. Het station heeft een metamorfose ondergaan en een geheel nieuwe reizigerspassage gekregen waar reizigers op een comfortabele manier van en naar de perrons kunnen. Tegelijkertijd is de monumentale status juist versterkt.

De feestelijke en muzikale opening wordt verricht door staatsecretaris Stientje van Veldhoven, burgemeester John Jorritsma, president-directeur Pier Eringa van ProRail, NS bestuurslid Susi Zijderveld en gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant.

Programma donderdag 22 maart

06:30 uur – 09:30 uur Uitdeelacties voor de reizigers

14:00 uur - 20:00 uur Culturele activiteiten met lokale talenten op het station 

14:00 uur Ontvangst genodigden in de gerenoveerde stationsrestauratie ‘Brasserie de Restauratie’

Met korte speeches van: 
Staf Depla (wethouder gemeente Eindhoven)
Pier Eringa (president-directeur ProRail)
Susi Zijderveld (Raad van Bestuur NS)
Christophe van der Maat (gedeputeerde provincie Noord-Brabant)

15:00 uur Feestelijke en muzikale openingshandeling in de stationshal aan de centrumzijde door staatsecretaris Stientje van Veldhoven, burgemeester John Jorritsma, president-directeur Pier Eringa van ProRail, NS bestuurslid Susi Zijderveld en gedeputeerde Christophe van der Maat van de provincie Noord-Brabant

15:30 uur gelegenheid tot interviews

16:00 uur Einde officiële programma

17:00 – 20:00 uur Culturele activiteiten met lokale talenten op het station

Samenwerking

De verbouwing van het monumentale station in Eindhoven is mogelijk geworden dankzij een goede samenwerking tussen de verschillende partijen. De totale kosten van het project bedragen circa 70 miljoen euro en zijn gefinancierd door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, NS Stations, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Eindhoven. Bij de bouw en het ontwerp waren in opdracht van ProRail en NS diverse mensen en bedrijven betrokken zoals architect Luc Veeger van design & consultancybureau Arcadis, architect Stefanie Weser van TAK-architecten, bouwbedrijf Heijmans en restauratie- en renovatiespecialist De Bonth van Hulten.

Aanmelden media

Journalisten zijn van harte uitgenodigd voor de officiële opening van het station. Het is wel nodig u hiervoor aan te melden bij woordvoerder René Vegter van ProRail via rene.vegter@prorail.nl. Meer informatie over station Eindhoven is te vinden op onze website en op de speciale Facebookpagina. Daar vindt u ook meer informatie over de opening.

Gepubliceerd op