Bouw Utrecht Centraal in beeld

ProRail zit middenin de grootste stationsverbouwing sinds het bestaan van de spoorwegen. Rotterdam Centraal is bijna klaar, het laatste dakdeel van Den Haag Centraal is vorige week geplaatst en ook Utrecht Centraal krijgt langzaam maar zeker haar definitieve vorm. Het tweede deel van de stationshal wordt na de zomer geopend.

Knooppunt Utrecht

Utrecht Centraal is ooit gebouwd voor circa 35 miljoen reizigers per jaar, maar op dit moment maken jaarlijks zo’n 88 miljoen mensen gebruik van het station. Dit aantal neemt in de toekomst alleen maar toe, naar verwachting tot zo’n 100 miljoen reizigers in 2020. Daarom bouwt ProRail hier samen met de gemeente en NS een nieuwe OV-terminal.

Tweede deel stationshal na de zomer geopend

Na de zomer wordt het tweede deel van de nieuwe stationshal geopend, aan de stadskant tegen de Katreinetoren aan. Op dit moment worden de glazen gevels geplaatst, het golvende dak is een feit en er is een start gemaakt met de inrichting van de hal. Stap voor stap ontluikt zo de nieuwe OV-terminal van Utrecht, de spoorstad bij uitstek. Zie hier de foto’s van het nieuwe deel van de hal.

Gepubliceerd op